Rob van Kranenburg

Rob van Kranenburg werkt als projectmanager van het EU project SHAREIT. Als innovatie consultant houdt hij zich bezig met onderhandelingstrategiëen voor nieuwe technologiëen, op dit moment zijn dat ubicomp, rfid (radio frequency identfication) en het internet der dingen. Daartoe richtte hij de denktank Council op.

Rob van Kranenburg studeerde cum laude af in Literatuur Theorie aan de Universiteit van Tilburg. Hij begon met werken bij Professor Ronald Soetaert in Gent, aan de faculteit Onderwijskunde. Daar ontwikkelde hij online leermodules, methoden en concepten met als uitgangsppunt multi-geletterdheid. In 2000 vertrok hij naar Amsterdam om te werken als programmamaker media-educatie in De Balie, centrum voor cultuur en politiek . Daarnaast was hij ook docent en coördinator van het nieuwe media programma aan de UvA, afdeling film- en televisie wetenschappen.

Met het gevoel dat het terrein van de nieuwe media eigenlijk te jong is om te historiseren begon hij bij Doors of Perception als co-programmamaker en stelde hij met John Thackara het programma van Doors 7 samen: Flow, the design challenge of pervasive computing. In 2003 was hij mentor bij de postgraduaat cursus voor performance, theater en kunst bij APT, Arts, Performance, Theatricality. Hij werkte bij het Virtueel Platform, Waag Society en was extern deskundige bij het advies Mediawijsheid van de Raad voor Cultuur. Hij was een van de oprichters van het collectief bricolabs.

Rob van Kranenburg geeft les in de module Nieuwe media context van het postgraduaat Multimedia & Communicatie.